Wedding tip

Plan tijd in voor jullie twee 


Eén van de meest uitgesproken zinnen door net getrouwde koppels is: "De dag is voorbij gevolgen". 

De tijd gaat snel als je je amuseert! 

Daarom één van mijn tips als weddingplanner: bouw bewust enkele rustmomenten in in je dagplanning! 

Vera Iris Hartman

Hoi! Ik ben Phaedra, weddingplanner sinds 2017. In deze blog deel ik mijn inzichten die ik krijg door de ervaring die ik opdoe bij het creëren en organiseren van de trouwfeesten voor mijn koppels. Met de leuze - make it simpe, make it memorable - in mijn achterhoofd ga ik steeds op zoek naar de beleving die bij mijn koppels past. Hieronder lees je alvast mijn grootste tip in verband met het opstellen van je dagplanning. 

Dagindeling 


De dagindeling opmaken is een grote stap. Je beslist niet enkel de volgorde van de dag, maar ook welke elementen je wilt betrekken op je trouwfeest.

Wil je bijvoorbeeld je burgerlijk huwelijk op dezelfde dag als je ceremonie of feest, dan zal dat een impact hebben op de rest van je dag.

Ook je locatie bepaalt hoe je dag er zal uitzien. Is deze ver van je thuis, dan kan je kiezen voor een wedding weekend door bijvoorbeeld al op vrijdag te vertrekken en pas op zondag weer naar huis te komen. Ideaal voor een beleving die je even wegtrekt uit de dagelijkse sleur. 

Ook de keuze voor het integreren van een (kerkelijke) ceremonie zal voor een groot deel je dag bepalen. 

Tot slot zal je nadenken over hoe en wanneer je de gasten wilt ontvangen.


Enkele do's om mee rekening te houden: 

  • Aandoen van je trouwjurk: voor de bruidjes onder ons die een trouwjurk hebben die wat omvang heeft - rekening hiervoor de nodige tijd in. Meestal wordt de make up & hair goed ingepland, maar vergeten bruidjes om ook de tijd voor het aantrekken van de jurk in te rekenen. 
  • Vervoer: rekening altijd voldoende tijd voor vervoer. Neem de tijd die je vindt voor de verplaatsing via Google Maps en gooi er dan nog makkelijk een kwartier tot een halfuur bovenop, zéker als je met meerdere gasten tegelijk ergens naar toe gaat. Een hoopje mensen in de auto's krijgen, neemt wat tijd in beslag. 
  • Ontvangst van gasten: nodig je gasten een halfuurtje voor de start van je ceremonie uit. Er zijn altijd gasten te laat, dus op deze manier kan je wel tijdig starten met de ceremonie. Komen er nog laatavondgasten aan voor het dessert? Hou hier dan zeker ook rekening mee in je dagplanning. Het is echt niet fijn dat je gasten moeten wachten omdat de diner is uitgelopen. 
  • Seating van de gasten: heb je een seatingplan waarop iedereen moet gaan kijken waar hun plek is aan tafel? Reken dan hiervoor ook wat tijd in, want dit neemt al wel eens meer tijd in beslag dan je zou kunnen denken. 
  • Einduur: denk na over het einde van je feest. Wil je dat gasten geleidelijk aan naar huis gaan en dat er geen einduur is? Hou dan er dan enerzijds rekening mee dat gasten tijdens het dansfeest je dag willen komen zeggen (tip: zeg tijdens één van je speeches dat ze dit niet hoeven te doen). Anderzijds zal de forfait van je zaal wellicht verlengd worden en zal je DJ langer spelen, wat ook weer effect heeft op het budget. Een einduur geeft je de mogelijkheid om een last dance in te plannen en gasten zijn ook meer geneigd om te blijven tot het einde. 


De meest onderschatte waarde van een momentje met twee 


Naast de bovenstaande tips heb ik ook nog één ultieme tip die ik met zeer veel liefde wil doorgeven, want hij is o zo belangrijk! 


Plan minstens één momentje met twee in. 


Je trouwdag is één van de meest voorbereide dagen in je leven. Je zal nooit meer zo bewust omgaan met één dag (of één weekend). Het is o zo jammer als dat betekent dat je heel de tijd "hallo" en "dag" gezegd hebt tegen mensen. 

En hoewel de ceremonie ook om jullie draait, toch is dit een moment van hoge energie. Er gebeurt veel, er wordt veel verteld en er zijn veel emoties. En ook tijdens de fotoshoot, hoe low key of natuurlijk die ook is, je bent nog steeds bezig met hoe je eruit ziet, het aannemen van poses en het wandelen naar de mooiste plekjes. 


Het is daarom zo welkom als je tijdens je dag een moment inplant dat écht alleen van jullie twee is. Verdwijn even na de ceremonie om je geloftes te sealen in een kistje of een fles. Zet je samen even op een plekje op je locatie om even te bekomen van de drukte en elkaar bij te praten over hoe je de dag beleefd of ga je samen tussendoor even opfrissen. Of plan één van je ritten in met een taxichauffeur en verdwijn even in elkaars ogen op de achterbank. 


Even kort bij elkaar, zonder de rest, al is het maar 10 minuten. Om daarna weer vollenbak te gaan genieten. Geloof me - het zullen één van de waardevolste 10 minuten van je dag zijn. 


Leer de trouwwereld en elkaars voorkeuren kennen in 

The Wedding Date


Je trouwvoorbereidingen starten op een leuke manier, zonder je meteen in de praktische rompslomp te storten. Het kan! The Wedding Date is een online spel waarin je op een leuke manier samen de eerste stappen zet in het creëren van je trouwfeest. 

 

The Wedding Date: ontdek het hier

psst - met de code WEDDINGBLOG geniet je van 30% korting op de aankoopprijs. 

Hoe kan ik je helpen?


Ben je nog op zoek naar inspiratie op een leuke & concrete manier: 

  • The Wedding Date: ontdekde trouwwereld en elkaars voorkeuren daarin in een leuk online spel
  • The Wedding Guide: inspiratiegids over hoe je je trouwfeest plant, van moodboard tot draaiboek. 
  • The Wedding Workshop: een unieke workshop waarin we samen jouw eigen roadmap naar een droomfeest uitstippelen 


Wil je graag persoonlijk op weg gezet worden, dan is The Wedding Talk jouw oplossing. 


Wil je graag beroep doen op mijn wedding planning services: ontdek dan hier de mogelijkheden.